Kısa Film Atölyesi

Kısacıdan Kısacıya Büyük Bilgi Aktarımı!
Sadece 6 Kişilik Sınıfta, 6 tane kısa filmi eğitmenlerimiz eşliğinde çekiyor, kurguluyorsunuz!
Kısa Film Atölyesi Sınırsız Destek PKısa Film Atölyesi 6 Kişilik Sınıflar Kısa Film Atölyesi Sertifikalı Eğitim Kısa Film Atölyesi Telafi Dersleri Kısa Film Atölyesi En Güncel Programlar Kısa Film Atölyesi Sınırsız Etüt İmkanı PKısa Film Atölyesi Oyun Odası Kısa Film Atölyesi Bilgisayar Sınıfı Kısa Film Atölyesi Dinlenme Odası

Kısa Film Atölyesi Bilgileri

Kısa Film Atölyesi, yönetmenlik yapmak isteyen, hikayesi olan, kısa film yapmak isteyen ama imkanları olmayan; imkanı olsa da zaman bulamayan, nasıl film çekilir sorusuna cevap arayan her yaştan kişiye uygundur.

14 DERS

42 SAAT ve UYGULAMA SAATLERİ

HER ÖĞRENCİYE 1 KISA FİLM

DERS SONRASI SINIRSIZ UYGULAMA

SinePlus Akademi‘de Türkiye’nin en donanımlı eğitmenleriyle Kısa Film Atölyesi alarak neler elde edeceksiniz?
  • Kısa Film Nasıl Çekilir sorusuna cevap bulacaksınız.
  • Sınıf içi çalışmalarla ihtiyacınız olan pratiği yapacaksınız.
  • Ders dışı zamanlarda sınırsızca uygulama yapacaksınız.
  • Ödüllü kısa filmleri olan eğitmenlerimizden tecrübelerini öğreneceksiniz.
  • En Önemlisi; KENDİ KISA FİLMİNİZİ YAPACAKSINIZ!
DAHA İYİSİNİ DAHA UCUZA SEÇİN!

Tüm Kredi Kartlarına 9 Taksite Varan Taksit İmkanlarıyla

9x309 TL

‘den başlayan Taksitlerle

%10 İndirimli Peşin Fiyatı: 2250TL+KDV

Kampanya Fiyatı: 2050TL+KDV

Error: Contact form not found.

Adres ve İletişim

Fulya Mah. Ortaklar Cad. No:12/7 Mecidiyeköy
0212 920 00 66
0532 542 08 75

Hafta içi Grubu

Hafta içi 2 Akşam
26 Mart Salı

Hafta sonu Grubu

Cumartesi-Pazar Günleri
23 Mart Cumartesi

Eğitmenlerimiz

Hakan Hücum

Kurgucu, Yönetmen

1988’de Bursa’da doğdu. Liseyi okuduğu Balıkesir Fen Lisesi’nde ilk kısa filmini çekti. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 2015 yılında Kadir Has Üniversitesi Sinema-TV Yüksek Lisans eğitimini burslu olarak bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.2006 yılından beri çektiği 10 kadar kısa filmle bir çok festivalde ödüller aldı.

Sinematek’te 2006-2013 yıllarında Kurgu/Montaj ve Yönetmenlik derslerini vermeye başladı. Kısa Film, klip ve tanıtım filmleri çekmeye ve kurgulamaya devam etti. 2010-2013 yılları arasında Sinematek İstanbul’da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2013 yılında SinematekDergi e-dergi’de 12 sayı genel yayın yönetmenliği yapmıştır. 2013 yılında kurduğu ‘SinePlus Akademi’de eğitmenlik ve ‘SinePlus Kurgu ve Film İşleri’nde kurguculuk ve yönetmenlik yapmaktadır.

Anıl Güldoğan

Kısa Film Yönetmeni

1992’de Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu.2013 yılında SinePlus Akademi’de çalışmaya başladı. 2016 yılından beri sinema ve reklam filmlerinde yaptığı reji asistanlığına devam etmektedir. Bugüne kadar yönetmenliğini yaptığı “Toprak” ve “Hikayeci” kısa filmleriyle bir çok festivalde 20 den fazla ödül aldı.

Metehan Şereflioğlu

Kısa Film Yönetmeni

27 Nisan 1991, İstanbul doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı bölümü mezunu. Birçok film projesinde yönetmen asistanı olarak çalıştı. Bugüne kadar yönetmenliğini yaptığı 6 kısa filmi var. Filmleri birçok festivalde ödüller kazandı.

Recep Bozgöz

Kısa Film Yönetmeni

Recep Bozgöz, 1991 yılında Konya’da doğdu. Eğitimine Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünde devam etmektedir. Ayrıca videographer ve editör olarak çalışmaktadır. “Ronaldo” kısa filmiyle bir çok festivalde gösterilmiş ve ödüller kazanmıştır. 2. Kısa filmi Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Bozgöz’ün yeni filminin hazırlıkları devam ediyor.

  • Yönetmenlik Kursu Yönetmenlik Kursu
  • Yönetmenlik Kursu Yönetmenlik Kursu
  • Yönetmenlik Kursu Yönetmenlik Kursu
  • Yönetmenlik Kursu Yönetmenlik Kursu
  • Yönetmenlik Kursu Yönetmenlik Kursu

KISA FİLM ATÖLYESİ SIK SORULAN SORULAR

Kısa Film Atölyesi aldıktan sonra ne olacak?
Hayalinizi süsleyen fikirlerinizi yönetmen olarak çekme fırsatı elde etmiş olacaksınız. Kısa filminizi festivallere gönderebileceksiniz. Kısa filminizin tüm hakları tarafınıza ait olacak. Sektörde çalışmak için iyi bir başlangıç yapacaksınız.
Kısa Film Atölyesine katılmak için bir yeterlilik arıyor musunuz?
Hayır. Kısa film atölyesine gelmeniz için herhangi bir yeterlilik aramıyoruz. Kameranız veya fikriniz bile olması gerekmez.
Kısa Filmimi Nasıl Çekeceğiz?
Derslerden sonra kısa film projenizi oluşturacaksınız. Projenize danışmanlık aldıktan sonra çekim için ön prodüksiyon aşamasına geçeceğiz. Prodüksiyon süresince kamera, ses ve ışık ekipmanları ile ekip hizmetleri tarafımızdan karşılanır. Kısa filmini çekecek öğrenci sadece kısa filminin yol-yemek-ulaşım masraflarını karşılayacaktır.
SinePlus Akademi’den alacağım 42 saat Kısa Film Atölyesi bana yeterli gelecek mi?
Bazı farklı uygulamaların aksine, SinePlus Akademi’den 42 saatlik eğitim, sadece dersleri kapsar; belki de binlerce saat sürecek danışmanlık hizmeti ve kısa film çekim hizmeti ders saatlerimize dahil değildir.
Kısa Film Atölyesi sonunda sertifika veriyor musunuz?
Evet. Kurslarımıza devamsızlık yapmadan katılım sağlamanız halinde “Katılım Sertifikası”, kısa filminizi teslim etmeniz durumunda da “Başarı Sertifikası” veriyoruz. Sektörün en çok tanınan sinema akademisi olan SinePlus Akademi’den aldığınız sertifikaları iş başvurularında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Eğitimlerde yaş sınırı var mı?
Öğrenmenin yaşı yoktur, o yüzden de 7’den 77’ye tüm yaş grubundan öğrencilere kapımızı her zaman açık.

KISA FİLM ATÖLYESİ DERS PROGRAMI

1. Hareketli Görüntüye Giriş: Aşırı hızlandırılmış sinema tarihi, hareketli görüntünün oluşumu ve psikolojik etkileri, hareketli görüntüyü oluşturan teknik temeller; Plan, Sahne, Sekans. Plan Ölçekleri, Açılar, Profiller

2. Kamera ile Hareketlenmek: Kamera ve oyuncuyu hareketlendirmek ve ifade ettikleri. Kamera eksen hareketleri; pan, tilt, diyagonal ve kamera hareketleri; travelling

3. Yönetmenliğe İlk Adım: Aksiyonları bölmek ve birleştirmek; dekupaj. Devamlılık kurgusunda temel kurallar. Farklı yaklaşımlarla kesme çeşitleri. Kadraj doldurma, boşaltma. Çekimden önce yapılması gerekenler; çekim senaryosu ile dünya yaratmak.

4. İki Kişilik Çekimler ve Aks: 180 derece kuralı; Aks. İki kişilik çekimler; açı-karşı açı kuralı. İki kişilik çekimlerde fark yaratmak.

5. DSLR ile Videoya Giriş: DSLR kameraların çalışma prensipleri. Mercekler, lensler; özellikleri, çeşitleri, anlatıma etkileri. Temel kamera ayarları; netlik, beyaz ayarı, örtücü hızı, pozlama

6. Sinematografiye Giriş: Sinema sanatının bileşenleri ve sinema bilimi. Temel sinematografik öğeler. Işık öğesini hariç tutarak doğru kadraj kurmak için temel kurallar. Nesnel ve öznel bakış.

7. Senaryoya Giriş: Senaryo yazım formatları, senaryoda yapı inşa etmek, sahneleme teknikleri, senaryoda diyalog, incelikleriyle kısa film senaryosu yazmak

8. İleri Sinematografi: Atmosfer yaratmak.

9. Kısa Film Prodüksiyonu: Kısa filmin ön prodüksiyon aşamaları, karşılaşılacak zorluklar, ekip oluşturmak, oyuncu yönetimi, çekim takvimi oluşturmak, bütçe planlaması, gerekli izinler, verilen ana temaya uygun kısa film senaryosu yazmak Not: 4 kişilik gruplar halinde yazılacaktır.

10. Işık

11. Kurguya Giriş: Hızlandırılmış kurgu tarihi. Kuleshov deneyi ve kurgunun psikolojik etkileri. Çekilmiş projenin Adobe Premiere programı kullanılarak kurgulanması ve çıktı -export- alınması. Plan seçme, yazı yazma, ses ve müzik ekleme.

12. Sesli Çekim, Sette Ses Almak

13. İleri Işık Teknikleri

14.Prodüksiyon Çalışmaları

Kısa Film Çekim Sürecinin Başlaması: Her katılımcının filmi çekilecektir.

SinePlus Akademi’nin izni ve haberi olmaksızın içeriği kopyalamak ve dağıtmak suçtur.

Lalegül Sokak No:7 Levent Elmas Studio D:1 4.Levent/Kağıthane/İstanbul
0540 456 78 78 | info@sineplusakademi.com

Sitemizde 128 bit güvenlik ve iyzico altyapısıyla güvenle alışveriş yapabilirsiniz.
Her Hakkı Saklıdır © 2022 - SinePlus Prodüksiyon ve Eğitim Hizm. Tic. Ltd. Şti.-Sevgi ve Gözyaşıyla Üretildi.
Whatsapp'dan Ulaş
1
Bize Hemen Ulaşın?
Scan the code
Merhaba 👋
Size yardım edebilir miyiz?